• Start
  • Sport
  • PSV verlaat Champions League zonder zege

PSV verlaat Champions League zonder zege

12-12-2018

MILAAN (ANP) - PSV is er ook de laatste groepswedstrijd van de Champions League niet in geslaagd te winnen. De al uitgeschakelde landskampioen van Nederland hield aan de uitwedstrijd tegen Internazionale wel een punt over: 1-1. PSV, dat eerder gelijkspeelde tegen Tottenham Hotspur (2-2), beëindigde de poulefase met twee punten en kan zich in het restant van het seizoen richten op het binnenhalen van de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis.

Inter, dat uiteindelijk niet genoeg had aan het ene punt om de achtste finales te halen, wilde PSV direct vanaf het begin onder druk zetten. De Eindhovenaren hadden het even lastig, maar lieten zich niet overrompelen. PSV sloeg bij de eerste mogelijkheid, in de 13e minuut, zelf toe. Daarbij kreeg het hulp van Kwadmo Asamoah. De Ghanese linkerverdediger liet zich de bal ontfutselen door de jagende Steven Bergwijn. De international sprintte richting achterlijn en bediende met een voorzet vanaf rechts Hirving Lozano. De Mexicaan kopte knap raak.

Het was al de vierde keer in zes groepsduels in de Champions League dat PSV de leiding nam. Eerder deed de formatie van Van Bommel dat in thuiswedstrijd tegen Inter en in beide ontmoetingen met Tottenham Hotspur. Geen enkele keer lukte het toen die voorsprong vast houden.

Sterke start

PSV maakte met die sterkte start duidelijk dat het, ondanks dat er niets meer op het spel stond, de laatste groepswedstrijd wel degelijk serieus nam. Van Bommel zag het, in de ontwikkeling van zijn spelersgroep, als een belangrijke volgende test. PSV trad daarom ook aan met de in de ogen van de trainer sterkste formatie van dit moment, op Daniel Schwaab na. De Duitse verdediger bleef wegens privé-omstandigheden in Eindhoven achter. Érick Gutiérrez kreeg op het middenveld, net als vrijdag tegen Excelsior (6-0), de voorkeur boven Gastón Pereiro.

Inter behield een veldoverwicht, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. In tegenaanvallen kon PSV niet van de ruimte profiteren.

In de tweede helft werd de druk van de Italianen wel steeds groter. Jeroen Zoet redde eerste nog enkele keren, maar in de 73e minuut kopte Mauro Icardi raak. Voor Inter leek die treffer genoeg, totdat Tottenham Hotspur kort voor tijd de 1-1 maakte bij FC Barcelona. Voor Inter resteert na de winterstop een vervolg in het toernooi om de Europa League.

 © 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN