• Start
  • Sport
  • PSV verspeelt in slotfase punten bij Emmen

PSV verspeelt in slotfase punten bij Emmen

20-01-2019

EMMEN (ANP) - PSV is het nieuwe jaar begonnen met een grote tegenvaller. De regerend landskampioen was in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop lange tijd oppermachtig aan FC Emmen, maar de thuisploeg sloeg in de slotfase via invaller Nicklas Pedersen (in de 80e en 92e minuut) onverwacht toe: 2-2.

Het was pas de tweede keer dit seizoen dat PSV punten verspeelde. Voor de winterstop moesten de Eindhovenaren de zege aan Feyenoord laten (2-1). Alle andere zestien duels werden gewonnen en heel vaak ging dat met het grootste gemak, getuige ook het doelsaldo van 60-8.

Na een maand pauze hoopte Mark van Bommel dat zijn ploeg in Drenthe weer net zo overtuigend voor de dag zou komen als tijdens de eerste seizoenshelft. Tegen het in de eredivisie debuterende Emmen kon de trainer, die zich met zijn selectie in Qatar voorbereidde op de hervatting van de competitie, beschikken over de in zijn ogen sterkste basisformatie. In vergelijking met de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen AZ, keerden Daniel Schwaab en Pablo Rosario terug in het basisteam. Gastón Pereiro moest weer genoegen nemen met een rol als reserve.

Herkenbaar

PSV speelde vanaf het begin herkenbaar en drukte Emmen achteruit. De thuisploeg probeerde het vaak voetballend op te lossen. PSV zette echter over het hele veld snel druk en Emmen wist zich daar geen raad mee.

Het duurde tot de 15e minuut voordat PSV de score opende. De Jong veroverde de bal, bediende Dumfries en stond daarna zelf in het strafschopgebied klaar om de bal in te koppen. De Jong heeft nu 99 keer gescoord in officiële wedstrijden voor PSV.

Onmachtig

Emmen was onmachtig en het leek opnieuw een wedstrijd te worden waarin PSV aan het doelsaldo kon werken. Scheidsrechter Jochem Kamphuis keurde twee doelpunten af na het bekijken van videobeelden, wegens buitenspel en hands. Linksback Angeliño verdubbelde in de 71e minuut de voorsprong alsnog.

Niets wees op een spannende slotfase. Doelman Jeroen Zoet had nog niets te doen gehad toen Pedersen hem in de 80e minuut passeerde. De Deen stond pas twee minuten in het veld. Ook daarna raakte PSV niet van slag. Toen Emmen in blessuretijd een corner mocht nemen en de bal daarna nog een keer voor het doel werd gebracht, ging het toch mis. Pedersen kopte van dichtbij raak.

 © 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN