PSV’ers Zahavi en Teze na coronabesmetting niet welkom op Cyprus

door | okt 28, 20:10 | Sport

EINDHOVEN (ANP) – De autoriteiten op Cyprus hebben geweigerd om PSV-spelers Eran Zahavi en Jordan Teze toe te laten op het eiland. Dat meldt PSV. Volgens de club komt dit omdat zij eerder deze maand positief werden getest op het coronavirus.

Cyprus, waar PSV het donderdag opneemt tegen Omonia Nicosia, hanteert een ander protocol dan Nederland en de UEFA. PSV en de UEFA zijn dinsdag op de hoogte gebracht, zegt de club. Beide partijen trekken nu gezamenlijk op met als doel de Cyprioten ervan te overtuigen dat de spelers ten onrechte woensdag in Eindhoven zijn achtergebleven.

Zahavi en Teze testten eerder deze maand positief op corona. Beide spelers waren alweer genezen verklaard en waren voor het duel met Vitesse teruggekeerd in de selectie van PSV. Ze hadden een basisplek in het duel in Arnhem van afgelopen zondag.

Naast het zestal dat ontbrak in het duel met Vitesse mist ook Nick Viergever de wedstrijd in de Europa League vanwege een coronabesmetting. Aanvoerder Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joel Piroe en Maxime Delanghe zijn ook nog niet teruggekeerd. Met Zahavi en Teze erbij mist PSV negen spelers gerelateerd aan corona.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN