Raonic verrast Nadal in Indian Wells

21-03-2015

INDIAN WELLS (ANP) - Tennisser Milos Raonic heeft zich vrijdag (lokale tijd) in een spectaculair duel met Rafael Nadal gekwalificeerd voor de halve finales van het toernooi van Indian Wells. De Canadees knokte na setverlies terug, overleefde drie wedstrijdpunten en sloot de partij na een kleine drie uur alsnog winnend af: 4-6 7-6 (10) 7-5.

In een strijd om een plaats in de finale van het toernooi, dat officieel de BNP Paribas Open heet, treft Raonic nu Roger Federer. De 33-jarige Zwitser was veel te sterk voor de Tsjech Tomas Berdych: 6-4 6-0. Federer was in 2004, 2005, 2006 en 2012 de beste op het hardcourt van Indian Wells waar de titelverdediger Novak Djokovic ook in de halve finales staat. Daarin neemt de Serviër het op tegen de Schot Andy Murray.

Voor Raonic was het de eerste keer in zes ontmoetingen dat hij Nadal de baas was. Het Canadese servicekanon deed dat onder meer dankzij negentien aces. ,,De partij kende hoogte- en dieptepunten voor mij. Ik moest blijven knokken en hopen een manier te vinden om hem af te troeven. Een paar keer heb ik ook gewoon geluk gehad'', erkende Raonic. ,,Ik heb kansen gehad maar ik heb verloren van een tegenstander die vocht voor elke bal'', sprak Nadal die acht keer eerder de kwartfinales had bereikt in Indian Wells en in die fase nooit werd uitgeschakeld.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden