Rayhi schiet Sparta langs ADO

17-08-2019

DEN HAAG (ANP) - Sparta Rotterdam kent een uitstekende seizoensstart. De via de play-offs naar de eredivisie gepromoveerde club won zaterdag ook bij ADO Den Haag: 1-2. Eerder was Sparta met 4-1 te sterk voor VVV-Venlo en ook pakte het team van trainer Henk Fraser een punt bij Feyenoord (2-2). Met zeven punten is Sparta voorlopig, samen met Ajax en Vitesse, gedeeld koploper.

ADO heeft de selectie nog niet op orde, zo bleek ook zaterdag weer. Afgelopen week vertrok Abdenasser El Khayati naar Qatar SC en zonder de clubtopscorer van vorig seizoen heeft ADO het moeilijk. Na nederlagen tegen FC Utrecht (2-4) en PSV (3-1) hoopte ADO tegen Sparta de eerste punten van het seizoen te behalen.

Sparta had echter de overhand. Mohamed Rayhi opende in de 26e minuut op fraaie wijze de score. De middenvelder schoot de bal hoog en hard achter doelman Robert Zwinkels. Na een goede steekpass van Halil Dervisoglu maakte Rayhi ook de 0-2. Rayhi scoorde dit seizoen ook al tegen Feyenoord.

ADO-trainer Alfons Groenendijk bracht aan het begin van de tweede helft Elson Hooi en Bilal Ould-Chikh in de ploeg. Een kwartier voor tijd was het ook de beurt aan Michiel Kramer. Kort daarna viel de aansluitingstreffer. Lex Immers kopte raak uit een hoekschop. Sparta hield in de hectische slotfase stand.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN