RKC Waalwijk – PEC Zwolle afgelast wegens coronabesmettingen

door | okt 3, 12:10

WAALWIJK (ANP) – Het duel in de eredivisie tussen RKC Waalwijk en PEC Zwolle gaat zaterdag niet door. Bij de thuisclub zijn de afgelopen 24 uur bij vier spelers en twee stafleden coronabesmettingen geconstateerd, zo meldt de KNVB. “Na een eerste bron- en contactonderzoek moeten acht spelers van RKC Waalwijk in quarantaine. Dat aantal kan na verder bron- en contactonderzoek nog oplopen”, luidt het verder.

“Het besluit om de wedstrijd af te gelasten werd genomen na overleg tussen de bondsarts van de KNVB, de clubarts van RKC Waalwijk en de GGD. Geen van de partijen vindt het verantwoord om de spelersgroep van RKC Waalwijk bij elkaar te brengen om de wedstrijd tegen PEC Zwolle te spelen. De gezondheid en veiligheid van spelers en staf gaat boven alles.”

De KNVB zal zo snel mogelijk een nieuwe datum inplannen voor het duel, dat om 18.45 uur zou beginnen. Het is de eerste keer dit seizoen dat een duel in de eredivisie niet kan worden gespeeld vanwege coronabesmettingen. In de eerste speelronde ging het duel tussen FC Utrecht en AZ niet door, maar die wedstrijd werd door de KNVB uitgesteld vanwege Europese verplichtingen van AZ in de voorronde van de Champions League.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community