Robben scoort voor het eerst sinds terugkeer bij FC Groningen

door | sep 6, 22:09

GRONINGEN (ANP) – Arjen Robben heeft zondag voor het eerst sinds zijn terugkeer bij FC Groningen als profvoetballer gescoord. De 36-jarige aanvaller deed dat in een oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld (1-1).

Robben kreeg de bal na 17 minuten spelen na een voorzet vanaf links voor zijn linkervoet. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot de oud-international laag over de grond in de hoek raak. De befaamde captain keerde na de rust (1-1) niet terug bij de thuisclub. Azor Matusiwa nam de aanvoerdersband over.

Bij Bielefeld, dat is gepromoveerd naar de Bundesliga, was nieuwkomer Mike van der Hoorn basisspeler. PSV-huurling Ritsu Doan, die van 2017 tot 2019 onder contract stond bij FC Groningen, viel na de rust bij de bezoekers in.

Laatste oefenduel

Op 28 april 2002 scoorde Robben voor het laatst voor Groningen, toen tegen De Graafschap. Na avonturen bij PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München, keerde hij deze zomer (na al een jaar te zijn gestopt) terug bij FC Groningen.

De wedstrijd tegen Bielefeld was het laatste oefenduel van Groningen voor de start van de competitie. Robben en zijn ploeggenoten nemen het volgende week zondag in eigen stadion op tegen PSV.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community