Roglic verliest op voorlaatste dag Tourzege aan Pogacar

door | sep 19, 19:09

LA PLANCHE DES BELLES FILLES (ANP) – De strijd om de gele trui in de Tour de France heeft op de voorlaatste dag een dramatische wending gekregen. Niet de Sloveen Primoz Roglic van Jumbo-Visma maar zijn jonge landgenoot Tadej Pogacar gaat de Ronde van Frankrijk winnen. De kopman van UAE Team Emirates maakte in de individuele tijdrit zijn achterstand van 57 seconden in het algemeen klassement ruimschoots goed.

Pogacar won de 20e etappe over 36 kilometer, waarvan de laatste 6 kilometer bergop richting La Planche des Belles Filles, in een tijd van 55.55. Roglic gaf bijna 2 minuten toe en sloot de tijdrit af als vijfde. De tweede plaats was voor Roglic’ ploeggenoot Tom Dumoulin, die 1.21 minder snel was dan Pogacar. De Australiër Richie Porte werd derde en wipte over de Colombiaan Miguel Ángel López heen naar de derde plek in het klassement. Dumoulin gaat de Tour beëindigen als zevende.

Pogacar veroverde ook de bergtrui en wordt met zijn 21 jaar – maandag is hij jarig – uiteraard ook de winnaar van het jongerenklassement.

Zondag volgt nog de laatste etappe naar de Champs-Élysées van Parijs. Daarin wordt normaal gesproken niet meer gestreden om het geel, maar gaat het slechts om de dagzege.

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community