• Start
  • Sport
  • Rosberg blijft Hamilton de baas in GP Spanje

Rosberg blijft Hamilton de baas in GP Spanje

10-05-2015

BARCELONA (ANP) - Nico Rosberg heeft zondagmiddag overtuigend de Grand Prix van Spanje gewonnen. De Duitser van Mercedes vergaarde daarmee zijn negende zege in de Formule 1.

Op het Circuit de Catalunya bij Barcelona bleef Rosberg zijn rivaal en teamgenoot Lewis Hamilton zeventien tellen voor. Sebastian Vettel slaagde er door een betere strategie van Mercedes niet in om zich met zijn Ferrari tussen Rosberg en Hamilton te nestelen. Hij moest genoegen nemen met de voor hem teleurstellende derde plaats.

Max Verstappen voltooide zijn tweede race van het seizoen na drie eerdere uitvalbeurten, maar bleef met de elfde plaats net buiten de punten. De Limburger verloor het gevecht met zijn Spaanse teamgenoot Carlos Sainz die met zijn Toro Rosso naar een uitstekende negende plaats racete.

Bijzondere reeks

GP-winnaar Rosberg houdt met zijn Grand Prix-zege een bijzondere reeks gaande. In elke race dit seizoen finishte hij op dezelfde positie als waarmee hij de race begon. De 29-jarige vice-wereldkampioen van 2013 en 2014 vertrok ditmaal van poleposition en wist zijn positie op superieure wijze te behouden. ,,Het was voor mij een perfect weekeinde'', aldus Rosberg. ,,Eindelijk had ik eens een goede start.''

Achter hem leek Vettel lange tijd naar de tweede plaats te rijden, maar dankzij een driestopsstrategie van Hamilton wist de regerend wereldkampioen alsnog de Ferrari-coureur te verschalken. ,,Het was te gemakkelijk voor jullie, hè?'', reageerde Vettel na afloop met een glimlach in de richting van de teamleiding van Mercedes. Ook tijdens de race deed hij veelvuldig zijn beklag over de achterblijvers, die hij de schuld gaf van het feit dat Hamilton na zijn derde pitstop langzaam uit het zicht verdween.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden