Rutten moet nu al wijken voor Van Bronckhorst

door | mei 17, 22:05

ROTTERDAM (ANP) – Fred Rutten is niet langer de trainer van Feyenoord. De 52-jarige coach is zondagavond door de clubleiding op non-actief gesteld. ,,De directie is tot de conclusie gekomen dat het beter is dat hij met onmiddellijke ingang plaats maakt”, luidt de verklaring van Feyenoord op de website.

Giovanni van Bronckhorst neemt de functie van Rutten per direct over. Dat doet de oud-international op verzoek van de clubleiding. Van Bronckhorst zou hem pas na de zomerstop opvolgen als hoofdcoach, maar de assistent is nu al doorgeschoven om Feyenoord in de play-offs voor Europees voetbal te coachen. De Rotterdammers gingen zondag met 3-0 onderuit bij PEC Zwolle, waardoor Feyenoord zich via die play-offs moet zien te plaatsen voor de Europa League.

Rutten gaf na de nederlaag in Zwolle al aan dat hij twijfelde over zijn toekomst en dat hij contact zou zoeken met Van Geel. ,,Dat lijkt me verstandig in de huidige situatie. We gaan samen om de tafel zitten en steken de koppen bij elkaar. Het belangrijkste is dat we nu gaan doen wat het beste is voor Feyenoord.We hebben in de laatste vijf wedstrijden niet gewonnen. Ik heb het tij niet kunnen keren. Ik, en niemand anders, ben daarvoor eindverantwoordelijk en ik loop daar ook niet voor weg”, liet hij zichtbaar aangeslagen weten.

De uitkomst van het gesprek met de directie lag toen al voor de hand: of Rutten stapt zelf op of Feyenoord zet hem voor de resterende duels in de play-offs, die donderdag beginnen, op non-actief. Dat laatste bleek zondagavond het geval.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community