Schaatser Roest pakt wereldbeker voor eerste keer

door | mrt 7, 18:03 | Sport

HEERENVEEN (ANP) – Patrick Roest heeft voor de eerste keer in zijn carrière de wereldbeker op de lange afstanden veroverd. De 24-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma bleef in een persoonlijk gevecht met zijn naaste belager Danila Semerikov fier overeind. In een goed opgebouwde rit reed hij in het tweede deel gestaag weg bij de Rus. Roest finishte in een tijd van 6.11,15.

In de resterende twee ritten kon onder anderen wereldkampioen en wereldrecordhouder Ted-Jan Bloemen namens Canada daar niet meer aan tippen. Voor Roest was het zijn vierde wereldbekerzege dit seizoen op de 5000 meter. In Nagano in december ontbrak hij en toen won Semerikov.

Roest pakte tevens goud op de 10.000 meter tijdens de wereldbeker in Kazachstan. Met zijn afsluitende triomf in Thialf bleef hij dit seizoen ongeslagen op de lange afstanden in de wereldbeker.

Roest faalde bij de WK afstanden vorige maand in Salt Lake City nog op alle fronten. Met zijn derde opeenvolgende wereldtitel allround vorig weekeinde in Hamar sloeg hij al hard terug.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN