• Start
  • Sport
  • Schippers spurt naar EK-goud op 60 meter

Schippers spurt naar EK-goud op 60 meter

08-03-2015

PRAAG (ANP) - Dafne Schippers heeft haar derde gouden sprintmedaille bemachtigd. De Europees kampioene op de 100 en 200 meter outdoor veroverde zondag bij de EK indoor in Praag ook het goud op de 60 meter. Ze won de korte sprint in 7,05 seconden, opnieuw een persoonlijk record en de allerbeste tijd in de wereld van dit jaar. Het Nederlands record van Nelli Cooman (7,00) uit 1987 komt steeds dichterbij.

Alles kwam aan op de start bij Schippers. Als ze goed uit de blokken zou komen kon ze vertrouwen op haar pure snelheid. In de halve finales ging dat nog niet helemaal goed, maar in de finale was de Utrechtse scherp en snel weg. Met haar lange passen bereikte ze haar topsnelheid en passeerde op de laatste meters de Britse Dina Asher-Smith en de Duitse Verena Sailer, die met 7,08 en 7,09 het zilver en brons verdeelden. Jamile Samuel finishte als zevende in een persoonlijk record van 7,19.

Schippers legde zich voor deze winter toe op 60 meter, nadat ze afgelopen zomer bij de EK in Zürich excelleerde op de sprintafstanden. Van huis uit is de atlete echter een meerkampster, die zelfs al eens brons won op een WK. Schippers gaat deze lente weer trainen op de zevenkamp en richt zich op het prestigieuze meerkampgala van Götzis in mei. Daarna besluit ze of ze zich voor de Olympische Spelen in Rio op de sprint gaat concentreren of toch bij de meerkamp blijft.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden