Schulting behaalt Europese titel

13-01-2019

DORDRECHT (ANP) - Suzanne Schulting heeft voor het eerst in haar loopbaan de Europese titel behaald. De Nederlandse shorttrackster deed dat zondag in Sportboulevard Dordrecht, waar ze op indrukwekkende wijze de afsluitende 3000 meter won. Schulting reed vijf ronden voor het einde weg bij de concurrentie en haar voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Schulting zorgde een klein jaar geleden voor een primeur door Nederland de eerste gouden medaille bij het shorttrack op de Olympische Spelen te bezorgen. De Friezin was in Zuid-Korea de beste op de 1000 meter.

Eerder op zondag werd Schulting gediskwalificeerd in de halve eindstrijd van de kilometer. Daardoor gaf de pupil van coach Jeroen Otter haar leidende positie in het klassement uit handen aan Sofia Prosvirnova. De Russin kwam op de 3000 meter niet verder dan de vierde plaats. Schulting kwam uit op een puntentotaal van 76, Prosvirnova bleef steken op 57. Het brons ging naar de Britse Elise Christie met 47 punten.

Lara van Ruijven finishte in de superfinale van de 3 kilometer als vijfde. In het eindklassement werd de Nederlandse zevende met 24 punten.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN