• Start
  • Sport
  • Serena Williams in drie sets naar kwartfinale ten koste van Halep

Serena Williams in drie sets naar kwartfinale ten koste van Halep

21-01-2019

In de eerste game van deze wedstrijd verloor Serena Williams meteen haar opslagbeurt, maar wist deze meteen terug te breken op de service van Simona Halep. Daarna weet Halep geen game meer te winnen in de eerste set en zo wint Williams overtuigend de eerste set van de huidige nummer één van de wereld.

De tweede set gaat een stuk meer gelijk op en tot 5-4 in het voordeel van Halep gaat het aan service. Bij een 30-40 stand krijgt Halep dan ineens een setpunt en deze weet ze meteen op eigen kracht te benutten, waardoor het 1-1 in sets komt te staan.

De derde set gaat opnieuw gelijk op, hoewel er wel wat breekkansen ontstaan. Bij een 4-3 stand in het voordeel van Williams komt Halep echter steeds meer onder druk te staan en moet ze uiteindelijk de breek uit handen geven. Hierdoor mag Williams bij een 5-3 stand serveren voor de wedstrijd, en dat laat de 23-voudig grand slam winnares zich geen tweemaal zeggen.

Door dit verlies van Halep komt ook meteen haar nummer éen positie onder druk te staan, aangezien ze op de hielen wordt gezeten door vier andere dames die nog niet uit de Australian Open liggen.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP