Sijsling uitgeschakeld in Parijs

24-05-2015

PARIJS (ANP) - Igor Sijsling is zondag in de eerste ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen in Parijs roemloos uitgeschakeld. De 27-jarige Nederlander was vrijwel kansloos tegen de als 24e geplaatste Let Ernests Gulbis: 6-4, 6-4 en 7-6 (3).

Sijsling bereikte het hoofdtoernooi na drie kwalificatieronden. Hij begon de wedstrijd goed en kreeg breakkansen maar in de zevende game van de eerste set had Gulbis aan één breakpoint genoeg en nam de Let de voorsprong. Op 5-4 serveerde Gulbis de eerste set uit.

In de tweede set kwam Sijsling ook een break achter en was hij verder kansloos. De derde set eindigde in een tiebreak waarin Sijsling snel op 3-0 achterstand kwam en foutjes maakte. Met een mooie dropshot maakte Gulbis het laatste punt af.

De Japanner Kei Nishikori heeft in de eerste ronde op Roland Garros geen misstap gemaakt. De als vijfde geplaatste tennisser versloeg zondag in Parijs de lokale favoriet Paul-Henri Mathieu in drie sets: 6-3 7-5 6-1.

Vorig jaar werd Nishikori op het gravel in de Franse hoofdstad nog in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij had het zondag in het begin lastig maar was uiteindelijk veel beter dan de nummer 123 van de wereld. Nishikori ontmoet in de tweede ronde de winnaar van de wedstrijd tussen de Australiër Marinko Matosevic en de Braziliaan Thomaz Bellucci.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden