Sijsling verder, Westerhof eruit

24-06-2015

LONDEN (ANP) - Igor Sijsling is nog één partij verwijderd van deelname aan het hoofdtoernooi op Wimbledon. De Nederlandse tennisser won woensdag zijn partij in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van het Britse grand slam. Hij versloeg de Oostenrijker Jürgen Melzer: 1-6 7-5 6-3. In de derde kwalificatieronde treft Sijsling de Fransman Paul-Henri Mathieu.

Sijsling moest op baan zestien van het Wimbledon-complex duidelijk even in zijn ritme komen. Nadat hij de eerste set binnen een mum van tijd met 6-1 had verloren, vocht de geboren Amsterdammer zich in de tweede set weer langszij. In het beslissende bedrijf leek Sijsling de partij snel te beslissen, tot Melzer de opslag van de Nederlander in de zevende game brak en terugkwam tot 4-3. Sijsling brak echter direct terug, en serveerde de wedstrijd daarna uit.

Voor Boy Westerhof zit het Wimbledon-avontuur erop. De Amsterdammer deed niet veel onder voor zijn Zweedse tegenstander Elias Ymer, maar moest uiteindelijk toch in twee sets het hoofd buigen: 7-6 (8) 7-5. In de eerste ronde klopte Westerhof maandag nog de Braziliaan Guilherme Clezar, die honderd plaatsen hoger staat op de wereldranglijst.

Later op de dag komen namens Nederland nog Thiemo de Bakker en Richèl Hogenkamp in actie in de voorrondes van het meest prestigieuze tenniskampioenschap ter wereld. Robin Haase en Kiki Bertens zijn rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden