• Start
  • Sport
  • Sol loodst Willem II met twee goals langs AZ

Sol loodst Willem II met twee goals langs AZ

01-12-2018

ALKMAAR (ANP) - Willem II heeft voor het eerst sinds 2014 van AZ gewonnen. In Alkmaar wonnen de Tilburgers dankzij twee doelpunten van Fran Sol met 2-0. Sol heeft nu twaalf goals gemaakt en is daarmee samen met Luuk de Jong (PSV) topscorer van de eredivisie.

Al in de derde minuut opende Sol de score door tussen een aantal AZ-spelers een voorzet vanaf de rechterflank al vallend binnen te schieten. Na een half uur tikte Sol de bal in het lege doel, nadat hij samen met Donis Avdijaj alleen op AZ-keeper Marco Bizot af was gegaan.

John van den Brom greep in de rust in met twee wissels, maar dat sorteerde nauwelijks effect. AZ was onmachtig en veel fans gingen al voortijdig richting de uitgang. In de tweede helft kreeg Sol nog een goede kans op zijn derde treffer, maar Adam Maher voorkwam dat met een goede sliding. Sol heeft meer dan de helft van de productie van Willem II (23 goals) voor zijn rekening genomen. Hij maakte de laatste vijf doelpunten van de Brabanders.

AZ staat achtste en heeft dit seizoen pas vijf overwinningen geboekt. Van de zeven thuiswedstrijden won het er slechts twee: de eerste wedstrijd tegen NAC (5-0) en tegen De Graafschap (1-0). Willem II is tot op drie punten genaderd.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN