• Start
  • Sport
  • Stephens bereikt finale na stroeve start

Stephens bereikt finale na stroeve start

27-10-2018

SINGAPORE (ANP) - Sloane Stephens heeft zich na een zeer stroeve start geplaatst voor de eindstrijd van de WTA Finals. Ze knokte zich voorbij de Tsjechische Karolina Pliskova, die een 6-0 2-0 voorsprong niet in winst kon omzetten.

De 25-jarige Stephens begon dramatisch aan de wedstrijd en de Amerikaanse verloor de eerste set in 32 minuten. Ze maakte veel onnodige fouten en was geen schim van de Stephens uit de groepsfase, waarin ze al haar partijen wist te winnen.

Na drie kwartier werd Stephens wakker geschud bij een 2-0 achterstand. Een peptalk van haar coach bij 2-1 bleek het begin van de ommekeer. Na een uur en 55 minuten benutte Stephens haar eerste wedstrijdpunt na een afzwaaier van Pliskova.

Stephens neemt het in de finale op tegen de Oekraïense Elina Svitolina, die Kiki Bertens in drie sets versloeg. Stephens en Svitolina speelden drie keer eerder tegen elkaar bij de senioren. Twee keer won Stephens, die ook de laatste ontmoeting als winnares uit de strijd kwam. In augustus zegevierde Stephens in Montreal met 6-3 6-3.

Beide speelsters stonden nog nooit eerder in de finale van de WTA Finals. De winnares mag 1.750.000 dollar aan het prijzengeld van de groepsfase toevoegen. Beide speelsters hielden aan de poulefase al 610.000 dollar over.

Vorig jaar ging de titel naar de Deense Caroline Wozniacki, die nu in de groepsfase bleef steken.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN