Tennisster Azarenka laat Mertens kansloos op US Open

door | sep 10, 08:09

NEW YORK (ANP) – Victoria Azarenka heeft Elise Mertens kansloos gelaten in de kwartfinale van de US Open. De Wit-Russische stond haar Belgische opponente maar een game toe, het werd 6-1 6-0. In de halve finale neemt ze het op tegen de Amerikaanse Serena Williams.

Azarenka sloeg liefst 21 winners en domineerde de partij tegen de als zestiende geplaatste Mertens. Het was voor het eerst dat beide speelsters tegenover elkaar stonden in het enkelspel.

De 31-jarige Wit-Russische pakte de eerste set nadat de Belgische haar veertiende onnodige fout produceerde. In de tweede set hield Azarenka de druk er op en kreeg Mertens alle hoeken van de baan te zien. Ze won de wedstrijd nadat Mertens op matchpoint een backhand in het net sloeg.

Door deze overwinning staat tweevoudig grandslamkampioene Azarenka voor het eerst sinds 2013 weer in een halve finale op een grandslamtoernooi.

“Tegen geen enkele andere speelster is het mentaal zo zwaar als tegen Serena Williams”, keek Azarenka alvast vooruit naar de halve eindstrijd. “Ik zal mijn beste tennis moeten laten zien. Ik houd van die uitdaging.”

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community