Tennisster Mertens schakelt Kenin uit op US Open

door | sep 8, 07:09

NEW YORK (ANP) – Tennisster Elise Mertens heeft in de achtste finales van de US Open de als tweede geplaatste Sofia Kenin uitgeschakeld. De Belgische was in twee sets de meerdere van de winnares van de Australian Open van dit jaar: 6-3 6-3.

Mertens bereikte vorig jaar ook al de kwartfinales op Flushing Meadows en kwam in 2018 tot de halve finales op het grandslamtoernooi in Melbourne. Kenin pakte dit jaar de titel in Melbourne, voordat het coronavirus de rest van het tennisseizoen in de war schopte. In New York had de 21-jarige Amerikaanse tot nu toe redelijk eenvoudig haar partijen gewonnen, maar tegen de Belgische nummer 18 van de wereldranglijst kwam ze er niet echt aan te pas

In de kwartfinales neemt Mertens het op tegen Victoria Azarenka uit Wit-Rusland. De 31-jarige tennisster, die in 2012 en 2013 de finale van de US Open haalde en anderhalve week geleden op dezelfde banen in New York de titel pakte op het WTA-toernooi van Cincinnati, versloeg na een lange partij de Tsjechische Karolina Muchova: 5-7 6-1 6-4.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community