Thiem door naar finale ATP Finals na winst op Djokovic

door | nov 21, 18:11 | Sport

Tot 3-3 in de eerste set gaat het vrij eenvoudig aan service voor beide heren. Dan wordt het 0-30 in de zevende game op de service van Djokovic, maar de game gaat daarna toch eenvoudig naar de Serviër. Daarna gaat het tot 5-5 aan service en krijgt Thiem op de service van Djokovic dan toch zijn breekkans, die hij meteen pakt en daarna dus mag serveren voor de eerste setwinst, wat hij meteen afmaakt en zo is de eerste set voor Thiem.

In de tweede set gaat het tot 2-2 weer aan service, en dan krijt Thiem opnieuw een breekkans, maar deze mist hij en zo wordt het toch gewoon 3-2. Op 3-4 krijgt dan Djokovic een breekkans, maar ook hij mist. Bij een 5-6 stand serveert Thiem dan om in der set te blijven en wordt het 15-40, maar ook deze twee breekkansen benut Djokovic niet en het wordt een aantal keren deuce. Thiem weet uiteindelijk toch de game te pakken en zo gaan we de tiebreak in. De eerste minibreak is voor Thiem, maar die levert hij ook weer snel in. Djokovic maakt er daarna 4-2 van, maar Thiem komt terug tot 4-4. Op 6-5 is het dan wedstrijdpunt voor Thiem, maar Djokovic serveert die hard weg. Djokovic gaat daarna echter de fout in en er volgt een matchpoint op eigen service voor Thiem. De druk lijkt echter te groot te worden, want hij slaat een dubbele fout. Zo gaat het wat heen en weer en na drie wedstrijdpunten en vier setpunten gaat de set uiteindelijk toch naar Djokovic en krijgen we dus een derde set.

De derde set gaat volledig aan service tot aan de tiebreak aan toe. De tiebreak begint niet bepaald sterk voor de Oostenrijker, die direct een dubbele fout slaat en met nog een forehand misser 1-4 achter komt te staan. Daarna gaat Djokovic echter twee keer de mist in en gaat het weer aan service met 3-4 en Thiem aan service. Ook de volgende punten gaan naar Thiem en zo heeft Thiem op 6-4 opnieuw wedstrijdpunten. De eerste op de service van Djokovic weet hij niet te benutten, maar de tweede op eigen service wel en zo gaat de winst dan toch naar Dominic Thiem. Zijn tegenstander komt later op de avond uit de wedstrijd Medvedev tegen Nadal.

Door Annelien Bosboom; foto: ANP