• Start
  • Sport
  • Trefzeker AZ laat FC Astana weer kansloos

Trefzeker AZ laat FC Astana weer kansloos

07-11-2019

NOERSOELTAN (ANP) - AZ heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Europa League tegen FC Astana met grote cijfers gewonnen. De ploeg van trainer Arne Slot versloeg in Noersoeltan de povere kampioen van Kazachstan met 5-0. Op het kunstgrasveld kwamen de excellerende Myron Boadu (twee), Fredrik Midtsjø, Oussama Idrissi en Pantelis Hatzidiakos tot scoren. Twee weken geleden rolde de nummer twee van de eredivisie het nog puntloze Astana met 6-0 op.

Met acht punten uit vier duels staat het nog ongeslagen AZ er in groep L goed voor. Manchester United (zeven punten) kan donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen Partizan Belgrado (vier punten) de koppositie weer overnemen. De eerste twee teams van de poule overwinteren in de Europa League.

AZ deed zichzelf met de ruststand van 0-1 tekort. De Noord-Hollandse brigade was, evenals twee weken geleden in Den Haag, op alle fronten de betere ploeg. De vlot combinerende Alkmaarders dwongen legio kansen af, maar de afwerking liet te wensen over.

Defensief Astana

Doordat het zeer defensieve Astana veel spelers achter de bal hield, trachtte AZ aanvankelijk van afstand de score te openen. De schoten van Calvin Stengs en Teun Koopmeiners waren echter niet zuiver of niet hard genoeg.

Boadu tikte de bal vanuit een fraaie positie naast. De AZ-spits was kort daarna wel trefzeker. Dani de Wit tikte een dieptepass van Hatzidiakos handig door waarna Boadu vlekkeloos afrondde, 0-1.

Na de rust bouwde het superieure AZ alsnog de voorsprong verder uit. Midtsjø schoot raak op aangeven van opnieuw De Wit en Idrissi kwam tot scoren uit een pass van Boadu. AZ kon daarna de wedstrijd op speelse wijze afsluiten. Hatzidiakos en opnieuw Boadu drukten het forse krachtsverschil nog wat duidelijker in de stand uit: 0-5.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN