Tweede wereldtitel tafeltennisster Ding Ning

door | mei 2, 16:05

SUZHOU (ANP) – De Chinese tafeltennisster Ding Ning is de nieuwe wereldkampioene. De nummer één van de wereldranglijst pakte zaterdag in eigen land haar tweede wereldtitel, door landgenote Liu Shiwen in een thriller te verslaan: 7-11 15-13 11-7 11-9 9-11 4-11 11-8. Liu Shiwen had in de halve finale titelverdedigster Li Xiaoxia onttroond.

De 24-jarige Liu Shiwen, die eerder in het toernooi Li Jiao uitschakelde, nam daarmee revanche voor haar nederlaag in de WK-finale van twee jaar geleden in Parijs. Toch moest ze wederom genoegen nemen met zilver. Ding Ning pakte vier jaar geleden in Rotterdam al de wereldtitel en mag zich nu wederom de beste tafeltennisster ter wereld noemen.

De kersverse wereldkampioen maakt in Suzhou ook kans op het goud in het dubbel, samen met Li Xiaoxia. Het Chinese koppel speelt zondag in de halve finale tegen de Nederlandse Li Jie en haar Poolse partner Li Qian.

Mannen

Bij de mannen is de strijd om de wereldtitel ook een Chinees onderonsje. Met de Duitse tafeltennissers Timo Boll en Patrick Franziska verdwenen zaterdag in de kwartfinales de laatste Europeanen. Titelverdediger Zhang Jike, de wereldkampioen van 2011 en 2013 die tussendoor ook nog de olympische titel pakte, is in de race voor zijn derde titel op rij.

In het gemengddubbel ging het goud naar de Chinees Xu Zin en zijn Zuid-Koreaanse partner Yang Ha-eun. Voor het eerst in 61 jaar werd zo een duo uit twee verschillende landen wereldkampioen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community