UEFA richt werkgroep op voor coronavirus maar waakt voor paniek

door | mrt 3, 13:03 | Sport

AMSTERDAM (ANP) – De UEFA houdt de situatie rond het nieuwe coronavirus nauwlettend in de gaten. De Europese voetbalbond heeft samen met nationale voetbalbonden een werkgroep opgericht. Die werkgroep houdt zich onder meer bezig met scenario’s bij het noodgedwongen afgelasten van wedstrijden of toernooien, aldus secretaris-generaal Theodore Theodoridis dinsdag tijdens het jaarlijkse congres van de UEFA, dit jaar gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Gianni Infantino, voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, zei over het coronavirus: “Het is belangrijke om met instanties en autoriteiten samen te werken, maar we moeten niet in paniek raken.”

De Zwitserse voetbalbond heeft de nationale competitie tot zeker 23 maart stilgelegd. Daartoe werd besloten nadat de clubs niet akkoord gingen om tot die tijd de wedstrijden achter gesloten deuren te laten spelen. Dominique Blanc, voorzitter van de Zwitserse bond, waarschuwde dinsdag voor grote gevolgen voor de sport. “Door het coronavirus zijn we nu in een situatie beland die ons profvoetbal op zijn grondvesten kan doen laten schudden”, vertelde hij tijdens het congres.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN