'Van der Vaart niet terug naar Ajax'

25-05-2015

AMSTERDAM (ANP) - Rafael van der Vaart is niet van plan volgend seizoen terug te keren bij Ajax. Zijn zaakwaarnemer heeft dat volgens Voetbal International laten weten aan de Amsterdamse club.

,,Rafael is er nog niet uit waar zijn toekomst zal liggen. Ajax heeft lang genoeg gewacht, we vonden het netjes de club daarover in te lichten. Ik ga ervan uit dat Ajax gaat overschakelen naar andere opties'', vertelde zaakwaarnemer Robert Geerlings tegen het voetbaltijdschrift.

De 32-jarige Van der Vaart komt nu nog uit voor Hamburger SV, maar de Duitse club wil niet verder met de middenvelder. Ajax wilde hem terughalen naar Amsterdam, waar hij opgroeide en tot 2005 in de hoofdmacht speelde.

HSV strijdt nog steeds tegen degradatie uit de Bundesliga. De club moet nacompetitie spelen.

Dat betekent echter niet dat de deur tussen Ajax en Van der Vaart op slot zit. De afspraak was dat de spelmaker zondag de knoop zou doorhakken, maar doordat Hamburger SV het vege lijf moet zien te redden in de play-offs om promotie/degradatie gaf het kamp van de international een signaal af.

"Ajax heeft lang genoeg gewacht, we vonden het netjes de club daarover in te lichten. Ik ga er vanuit dat Ajax gaat overschakelen naar andere opties. En daar hebben we alle begrip voor", zei Geerlings. HetAlgemeen Dagblad schrijft dat alle partijen over twee weken verder praten.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden