Verstappen begint achteraan in Canada

door | jun 7, 08:06

MONTREAL (ANP) – Max Verstappen moet zondag vanaf achter aan het veld een gooi gaan doen naar punten bij de Grote Prijs van Canada. De 17-jarige Formule 1-coureur van Toro Rosso begint de GP in Montreal (20.00 uur Nederlandse tijd) vanwege twee straffen vanaf de negentiende plaats. Alleen de Brit Jenson Button (McLaren), die vanuit de pitsstraat start, begint achter hem.

Verstappen, die zaterdag in de kwalificatie de twaalfde tijd klokte, moest allereerst vijf plekken inleveren vanwege zijn aanrijding met Romain Grosjean bij de vorige race in Monaco. Dat hij van motor wisselde, kost hem nog eens tien plekken. Verstappen heeft volgens de reglementen een tijdstraf van tien seconden gekregen, omdat hij zijn straf niet volledig kan ‘uitzitten’. Het veld bestaat immers uit twintig coureurs, waardoor hij met zijn twaalfde plaats slechts acht plaatsen kon worden teruggezet. De tijdstraf zal hij tijdens de race inlossen.

De Brit Lewis Hamilton begint in zijn Mercedes vanaf poleposition. De stalgenoot van de WK-leider, de Duitser Nico Rosberg, staat naast hem op de voorste startrij.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
 
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community