• Start
  • Sport
  • Verstappen buiten eerste tien in trainingen

Verstappen buiten eerste tien in trainingen

10-04-2015

SHANGHAI (ANP) - Max Verstappen heeft vrijdag geen opvallende trainingstijden gereden voor de Grand Prix van China. De jonge Nederlander reed in de eerste training de twaalfde tijd in zijn Toro Rosso en noteerde in de tweede sessie de veertiende tijd. Hij gaf op het 5,4 kilometer lange circuit van Shanghai 2,5 seconde toe op de snelste man van het veld. Dat was in beide trainingen regerend wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes.

De zeventienjarige Verstappen eindigde twee weken geleden als zevende in de Grand Prix van Maleisië. Hij scoorde er als jongste coureur ooit punten voor het wereldkampioenschap mee. De Limburger verwacht veel van de race komende zondag in Shanghai. ,,De Toro Rosso gaat erg goed om met de banden. Dat was een sterk punt van ons in de extreme hitte in Sepang”, zegt hij op Verstappen.nl. ,,Dat voordeel vervalt hier wel in de veel koelere omstandigheden, dus het zal spannender en zwaarder worden.''

De coureurs van Mercedes lieten zich in Maleisië verrassen door Sebastian Vettel, die de race won in zijn Ferrari. Hamilton en teamgenoot Nico Rosberg kondigden aan dat ze in China meteen willen terugslaan. Hamilton toonde met de beste tijden in de trainingen aan dat hem dat ernst is. Rosberg zette in de eerste sessie de tweede tijd neer, maar moest in de tweede training de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Vettel voor zich dulden. Ook Daniel Ricciardo was in zijn Red Bull sneller dan Rosberg.

Een merkwaardig incident deed zich voor aan het begin van de tweede training, toen een toeschouwer prompt het circuit overstak tussen de rijdende bolides door. Hij klom over het hek heen en werd daar aangehouden door baanofficials.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden