• Start
  • Sport
  • Verstappen en Red Bull domineren trainingen

Verstappen en Red Bull domineren trainingen

26-10-2018

MEXICO-STAD (ANP) - Max Verstappen heeft ook bij de tweede training van de Grote Prijs van Mexico de beste tijd neergezet. De 21-jarige Nederlander klokte in zijn Formule 1-wagen 1.16,720 en was daarmee een fractie langzamer dan bij de eerste training (1.16,656). Red Bull noteerde met Verstappen en Daniel Ricciardo - net als bij de eerste training - de eerste twee tijden. De Australiër was deze keer 0,153 seconde langzamer. Het gat met de rest van het veld was meer dan 1 tel.

Achter de Red Bulls was Renault weer enigszins verrassend de snelste. Carlos Sainz zette met zijn snelste ronde (1.17,953) de derde tijd neer. Nico Hülkenberg had de vijfde tijd.

Normaal gesproken leggen de Renault-motoren (waar Red Bull ook gebruik van maakt) het af tegen het krachtige vermogen waar Ferrari en Mercedes gebruik van maken. In de ijle lucht op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez kunnen de Italiaanse en Duitse renstal echter minder profiteren van hun motorpower.

De Duitser Sebastian Vettel klokte de vierde tijd (1.17,954) en bleef Lewis Hamilton, die zondag zijn vijfde wereldtitel kan veroveren, 0,146 voor.

© 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN