Verstappen: “Ja, het was een harde landing”

door | mei 16, 23:05

Valkenburg – Voor autocoureur Max Verstappen was het contrast zaterdag in Valkenburg zeer groot. In plaats van in een Formule 1-bolide stapte de zeventienjarige Limburger in een zogenoemde zeepkist om onder grote publieke belangstelling deel te nemen aan een hindernissenrace vanaf de Cauberg.

Als eregast mocht hij als eerste naar beneden en hij deed dat met grote zorgvuldigheid en met de rem immer binnen handbereik. Met het oog op de aankomende Grand Prix van Monaco, deed hij heel behoedzaam. Bijna dreigde de Formule 1-coureur de controle over zijn zeepkist in Toro Rosso kleuren te verliezen in het eerste deel van het parcours, maar hij hield de bolide op de baan. De afdaling van Verstappen eindigde niettemin met een flinke klap na het nemen van de laatste schans bij de finish, waarbij zijn voertuig enige schade opliep.

“Ja, het was een harde landing,” vertelt Max. “Maar het was supermooi. Er zitten goede sprongen in het parcours. De baan ligt er goed bij, er kan een flinke snelheid gehaald worden,” aldus de coureur, die nog een tip had voor de deelnemers die na hem snel naar beneden wilden: “Niet remmen, dan komt het helemaal goed.”

Verstappen hoopt volgende week zondag met Toro Rosso weer in de punten te rijden bij de Grand Prix van Monaco. ,,Het ziet er goed uit, een plaats bij de eerste tien moet mogelijk zijn.”

Bron: verstappen.nl ; foto: ANP

Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community