Verstappen: rijkunsten maken het verschil

door | mei 20, 19:05

MONTE CARLO (ANP) – Max Verstappen verwacht dat op het stratencircuit van Monte Carlo, waar hij dit weekend voor het eerst racet, de rijderskwaliteiten belangrijker zijn dan de auto’s. Dat zegt de Formule 1-coureur in de voorbeschouwing van zijn team Toro Rosso.

,,Veranderingen aan de afstelling van de auto maken niet zo’n groot verschil”, zegt de Nederlander. ,,In Monaco moet je de winst als coureur uit jezelf halen.”

Verstappen weet dat de krappe baan in het prinsdom, waar de vangrails geen ruimte laten voor fouten, een bijzondere aanpak vereist. ,,Een stratencircuit is altijd speciaal, je kunt er niet direct vol tegenaan gaan. Je moet langzaam in je ritme komen en zoveel mogelijk ronden rijden.”

Macau

De jonge coureur baseert die inschatting op zijn ervaringen in Macau. Daar kwam hij vorig jaar in de Formule 3 uit op een vergelijkbaar stratencircuit. ,,Dat was een uitdaging, maar ik genoot er wel van. Ik verheug me dus op Monaco.”

Zondag liet Verstappen al weten in Monaco voor de punten te gaan. Tot nu toe scoorde hij alleen in Maleisië; in de andere races werd Verstappen gedwarsboomd door zijn motor. Die is onbetrouwbaar en komt vermogen tekort. In Monaco liggen de snelheden lager, en speelt de geringe kracht van de Renault-motor een kleinere rol dan gebruikelijk. ,,Maar ik verwacht kleine verschillen tussen de teams, dus het is nog steeds zaak alles uit de motor te halen.”

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community