• Start
  • Sport
  • Vijfde zege op een rij in Sittard voor Fortuna

Vijfde zege op een rij in Sittard voor Fortuna

14-12-2019

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard heeft voor de vijfde keer op een rij een thuiswedstrijd in de eredivisie in winst omgezet. Fortuna maakte twee keer een achterstand ongedaan tegen RKC Waalwijk om vervolgens met 3-2 te winnen.

Het is de derde keer in de clubgeschiedenis dat Fortuna vijf thuisduels op een rij weet te winnen. Eerder gebeurde dat in de seizoenen 1984-1985 en 1998-1999. De voorbijgaande weken won Fortuna thuis van FC Groningen, ADO Den Haag, VVV Venlo en Feyenoord.

Hans Mulder bezorgde RKC na een kopbal uit een corner een vroege voorsprong, Mark Diemers maakte al na een kwartier gelijk. Hij krulde de bal vanaf twintig meter met links in de verre hoek. Clint Leemans zette RKC opnieuw op voorsprong, maar de Moldaviër Vitalie Damascan bezorgde de Limburgers met twee goals wederom een zege in een thuisduel. De winnende, na een uur, was een fraaie kopbal na een duik. Damascan bracht zijn doelpuntentotaal op vijf.

In de slotfase werd Darren Maatsen wegens natrappen weggestuurd bij RKC, dat zodoende op acht punten blijft staan. Fortuna staat op achttien punten. Zeventien daarvan werden in Sittard behaald.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDENa