• Start
  • Sport
  • Vitesse beste papieren na eerste finale

Vitesse beste papieren na eerste finale

28-05-2015

Opstellingen:

SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, v.Aken, St. Juste, v. Anholt; de Roon, Thern, v.d. Berg; Slagveer, Uth, Larsson.

Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran, Pröpper, Qazaishvilli; Wallace, Traore, Labyad.

Arbiter: Bjorn Kuipers.

Eerste helft:

Vitesse trapt af, wie zet een grote stap richting Europees voetbal in deze heen wedstrijd?

In de vierde minuut breekt Thern door en krijgt de bal bij Uth, maar de topscoorder schiet de bal ruim over. De Duitse spits zou dichtbij een akkoord zijn met Hoffenheim.

Balverlies bij Vitesse, Slagveer breekt door vanaf rechts, Van der heijden probeert hem te stoppen. Maar Slagveer ontwijkt zijn tackle en komt tot de 16 meter en geeft voor, oei makkelijke prooi voor Room. Propper stuurt Wallace weg en dringt de 16 meter binnen, hij word neergelegd, maar Kuipers wuift het weg.

Na een kwartier spelen staat het gehele publiek op voor een werknemer van Heerenveen. Een Armeense vrouw die er al jaren werkt en met haar gezin hier woont dreigt het land uitgezet te worden, mooi gebaar!

De wedstrijd is vrij slordig van beide kanten, beide trainers gaven vooraf aan met 0-0 genoegen te nemen, een uitspraak met weinig ambitie.

Labyad nu met een poging van ver, oei hoog over! St.Juste verspeelt de bal enorm klungelig net voor z’n eigen 16 meter gebied, Traoré kan alleen op de keeper af. Hij geeft de bal mee aan Qazaishvilli, die kan netjes binnentikken 0-1 Vitesse!

Voorlopig is Heerenveen geen partij voor Vitesse, en komt het nauwelijks aan voetballen toe.

Een half uur gespeeld: loopactie van Uth..hij schiet..recht in de handen van Room die met wat moeite de bal pakt. Larsson met een steekpass op Uth, die veel ruimte heeft en de bal hard voor geeft, Slagveer komt inglijden en tikt de bal binnen 1-1!

Zo staat het dus toch uit het niets 1-1.

Traoré verlengt op Qazaishvilli, die haalt vernietigend uit, Nordtfelt redt knap! Thern pakt de bal af van McEachran, hij stuurt Uth weg, die bal is net te lastig, de fout van de Engelsman wordt op deze manier niet afgestraft. Traoré gaat neer in een veelbelovende Vitesse-aanval, Kuipers fluit andermaal niet.

We gaan richting de rust.

Tweede helft:

Heerenveen trapt af, kan Heerenveen toch nog een overwinning eruit slepen?

Enorme kans voor Heerenveen, Thern en Larsson combineren, Larsson haalt uit vanaf 10 meter, Room redt knap! Vitesse lijkt de controle even kwijt te zijn, Uth breekt uit..schieten ...over! Een fel begin van de thuis ploeg. Vitesse is gevaarlijk nu, door het midden, Pröpper en Traoré, maar het schot van Traoré word geblokt.

Van Anholt met een goeie voorzet, Uth kan koppen maar hij verliest het duel, de Duitser speelt niet zijn beste wedstrijd. Traoré pikt een uitstekende steekpass op, eindelijk geen buitenspel, helaas hij schiet in het zijnet.

Meer dan een uur gespeeld in Heerenveen, Het staat nog 1-1, maar beide ploegen zijn actief op zoek naar een treffer. Wallace breekt uit vanaf rechts, hij haalt verwoestend uit..wat een schot keihard op de paal! Propper met een goede actie hij gaat door het midden..haalt uit..goal!! Het staat 1-2 voor Vitesse.

Je voelde het aankomen en het wordt dus toch 1-2 voor Vitesse, en nu al twee uitdoelpunten dit word lastig voor de Friezen.

Counter van Vitesse, Van Anholt grijpt in bij Achenteh, Dat doet die netjes anders was het gevaarlijk geworden. Kans voor Slagveer nu, Uth weg aan de rechterkant, lage voorzet, Room komt op tijd uit zodat Slagveer niet kan schieten.

Nog een kwartier te spelen en Joey van den berg is op weg op het middenveld richting de goal van Vitesse. Hij geeft een schitterende steekpass op Uth, die doorloopt en de bal over de uitkomende Room heen lobt. Het staat nu 2-2 een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker.

De Roon trekt aan het shirtje van Vejinovic op randje 16 meter, niet slim met al geel op zak. Kuipers spaart hem en houd de kaarten op zak. Achenteh achter de bal, aanloopje..hij schiet ruim over.

Propper met een geplaatst schot van afstand, Nordfelt redt ditmaal wel. Ze zouden bij Heerenveen toch inmiddels moeten weten dat je Propper niet zoveel ruimte moet geven!

Nog vier minuten te spelen. Cultheld Henk Veerman komt er nog in bij Heerenveen in plaats van Slagveer, er is echter nog maar weinig tijd. Vitesse begint tijd te rekken en lijkt vrede met de 2-2 te hebben. Het wachten is op het fluit signaal van Kuipers.

Kuipers fluit af en dus is het afgelopen hier in Friesland.

Vitesse heeft dankzij de twee uitdoelpunten de beste papieren voor de return die aanstaande zondag gespeeld zal worden.

Door Wouter Bakker

Deel dit bericht met uw netwerk