• Start
  • Sport
  • Vitesse met duidelijk verschil langs NAC

Vitesse met duidelijk verschil langs NAC

12-08-2017

 

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft zaterdag weinig problemen gehad om af te rekenen met NAC Breda. In het eigen Gelredome versloeg de bekerwinnaar de op het hoogste niveau teruggekeerde Brabanders met 4-1. Vitesse had vorige week het seizoen al officieel geopend, met een nederlaag na strafschoppen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord.

Halverwege was de ontmoeting met NAC in zekere zin al beslist, dankzij treffers van Thomas Bruns, Bryan Linssen en Tim Matavz. NAC gaf echter niet op en kwam door Thierry Ambrose terug tot 3-1. Daarna besliste Milot Rashica het duel met een rollertje.

Zeer snel, na 1 minuut en 54 seconden, kwam Vitesse op voorsprong. Bruns maakte de 1-0, na goed voorbereidend werk van Matavz en Alexander Büttner aan de linkerkant. Bruns, afkomstig van Heracles Almelo, scoorde daarmee bij zijn eerste optreden van zijn nieuwe club in de eredivisie.

Debutantenbal

Bryan Linssen, ook al een nieuweling, maakte in de 20e minuut nummer twee. Na iets meer dan een half uur was de op de Nederlandse velden teruggekeerde spits Tim Matavz met het hoofd goed nummer drie. De Sloveen maakte het debutantenbal daarmee compleet. In beide gevallen was Rashica betrokken bij de voorbereiding.

De treffer van Ambrose leek het nog even spannend te maken, maar Rashica voorkwam dat.

© 2017 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN