• Start
  • Sport
  • Vitesse toont veerkracht tegen PEC Zwolle

Vitesse toont veerkracht tegen PEC Zwolle

21-05-2015

Opstelling PEC Zwolle:

Boer - Van Polen – Sainsbury – Werff – Broerse - Saymak – Rienstra - Lukoki – Drost – Thomas - Necid

Opstelling Vitesse:

Velthuizen - Wallace – Kashia – Van der Heijden – Kruiswijk - Leerdam – Vejinovic – Pröpper - Traore – Qazaishvili – Labyad

Stadion: IJsseldeltastadion.

Arbiter: Higler.

Eerste helft.

Vitesse trapt af en zet direct vanaf het begin druk naar voren. In de 3e minuut schiet Necid vanaf randje zestien, oei hoog over! Het lijkt een open wedstrijd te worden waarin beide ploegen willen aanvallen en al gevaarlijk zijn geweest.

In de 8e minuut ziet Qazaishvili de opening op rechts bij Ibarra, de vleugelspeler schiet de bal recht op de vuisten van Hahn. Ibarra komt vanaf rechts naar binnen en haalt uit, Hahn moet voor het eerst een echte redding verrichten. En gelijk Zwolle in de herkansing en Necid ook met een afstandsschot, waar Room maar net een antwoord op heeft. Twee afstandsschoten van Ibarra en Necid zijn de hoogtepunten tot nu toe in Zwolle. Na een dik kwartier is het nog 0-0.

In de 20e minuut komt Zwolle met een goed opgezette aanval, waarbij Necid de bal slim laat lopen voor Rienstra maar zijn schot is veel te slap. Kashia passt de bal heel goed in de loop mee vanaf rechts op Ibarra die naar binnen komt en schiet, redding Hahn! Dit was de eerste 100% kans van de wedstrijd.

Na een half uur spelen begaat Propper een fout op het middenveld en countert Zwolle, Lukoki komt met zijn razendsnelle dribbel naar binnen. Lukoki geeft de bal naar links mee aan Van Der Werff, die hem laag in de rechterhoek schiet, 1-0 PEC.

Ron Jans zei voor de wedstrijd voor de camera's van Fox Sports dat hij tevreden zou zijn met 0-0 dus zal nu zeker tevreden zijn.

Vitesse zal nu moeten gaan komen. Propper heeft wat ruimte op het middenveld en haalt uit, maar Hahn kan eenvoudig redding brengen. Ibarra zet voor vanaf rechts, Labyad kan uithalen maar mist de bal volledig.

We gaan rusten in Zwolle.

Tweede helft.

Vitesse zal hoe dan ook willen scoren om een goede uitgangspositie te hebben voor de return. PEC heeft zijn zaakjes echter goed op orde, De Zwollenaren geven bijzonder weinig weg en komen zo nu en dan gevaarlijk uit.

In de 8e minuut na rust krijgt Qazaishvili de kans om te schieten...dat scheelt erg weinig!

Necid word onderuit gehaald op het randje van de zestien, waarna Van der werff de kans krijgt om zijn tweede te maken. Die gaat helaas over en hij doet zijn toekomstige werkgever niet nog meer pijn.

Lukoki breekt uit aan de rechterkant en geeft de bal perfect voor op Necid, maar die kopt recht in de handen van de Vitesse keeper. Traoré met een actie binnendoor haalt uit, maar ongevaarlijk voor Hahn.

Er komt een dubbele wissel bij Vitesse: Labyad wisselt voor Wallace en McEachran wisselt voor Vejinovic.

Counter voor PEC met Lukoki, maar die kan helaas de bal niet goed controleren wat jammer is aangezien Necid helemaal vrij voor het doel staat. Vejinovic breekt uit door het midden en haalt van grote afstand uit, via de binnenkant van de paal wordt het een doelpunt: 1-1!

Ook PEC met een dubbele wissel: Thomas wisselt voor Becker en Drost wisselt voor Saymak.

er volgt een goeie aanval van Vitesse met Chelsea huurling Wallace die vanaf rechts naar binnenkomt en de bal meegeeft aan Qazaishvili, die hem keurig rechts onder in de goal schiet: 1-2! Ruim een uur had PEC de wedstrijd onder controle, maar het lijkt nu toch echt mis te gaan.

Necid schiet van afstand maar helaas een afzwaaier. Nog zes minuten te spelen met hopelijk een spannende slotfase.

Nog een uitbraak van Vitesse waar Vejinovic heel ver komt, maar hij word onderuit gehaald door van der werff, Van Boekel vind het slechts een corner. Drie minuten blessure tijd komt erbij, waarin PEC niet meer zal kunnen toeslaan. Vitesse breekt nog een keer gevaarlijk uit, maar Traoré schiet ruim over.

En dus verliest Ron jans met zijn Zwolle op eigen veld van een Vitesse dat sterk speelde in de tweede helft en heeft Vitesse de beste papieren voor de return.

Door Wouter Bakker; foto: ANP