Vitesse verslaat ook Go Ahead Eagles

21-03-2015

DEVENTER (ANP) - Hoewel het verschil met de veilige vijftiende plek nog te overzien is voor Go Ahead Eagles, lijkt de ploeg uit Deventer zich te moeten opmaken voor de nacompetitie. Trainer Foeke Booy zag zijn formatie zaterdag voor de vijfde keer op rij verliezen. Vitesse was Go Ahead, in de Adelaarshorst, met 2-0 de baas.

De Eagles waren vrijdag al naar de zeventiende plek op de ranglijst gezakt. NAC Breda won met 4-3 bij FC Utrecht en passeerde de Deventenaren. Het gaatje van twee punten is nog wel te overbruggen, maar gezien het feit dat NAC uit de laatste vijf wedstrijden tien punten pakte, lijkt het onwaarschijnlijk dat Go Ahead in de huidige vorm de achterstand nog gaat overbruggen.

Het gebrek aan vorm werd zaterdag pijnlijk duidelijk. Een nederlaag van 2-0 tegen Vitesse is op zich geen schande, maar de eindstand gaf wel een vertekend beeld. Als Vitesse iets scherper in de afronding was geweest, was de score veel verder opgelopen. Go Ahead ontbeerde de kwaliteit om het de Arnhemmers echt lastig te maken.

Counter

Binnen vijf minuten had Vitesse de voorsprong te pakken. De gasten stonden na een razendsnelle counter ineens voor doelman Mickey van der Hart. Zakaria Labyad schoot en via het been van Jop van der Linden hobbelde de bal langs Van der Hart in het doel: 0-1. Het had vijf minuten later al 0-3 kunnen staan, maar Davy Pröpper en Bertrand Traoré misten in kansrijke positie. De thuisploeg werd eenmaal gevaarlijk, maar de volley van Marnix Kolder werd stijlvol gepareerd door Eloy Room.

Vitesse besliste het duel pas na rust. Van der Hart verkeek zich op een schot van heel ver van Marko Vejinovic en dook onder de bal door: 0-2. Vitesse verzuimde daarna de marge verder op te voeren, waardoor Go Ahead nog enigszins het idee had een resultaat te kunnen boeken. Dat bleek de ploeg van Booy niet gegeven.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden