Vlaar kopt AZ langs FC Groningen

30-03-2019

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft de overwinning op Ajax een goed vervolg gegeven. Na de zege van 1-0 op de Amsterdammers won het elftal van trainer John van den Brom zaterdag ook van FC Groningen. Opnieuw was 1-0 de eindstand.

AZ nam door de winst een voorsprong van drie punten op Feyenoord. De nummer vier speelt zondag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De nummer drie van de eindstand mag komend seizoen meedoen aan de voorronden van de Europa League. De club die als vierde eindigt moet met de nummers vijf tot en met zeven play-offs spelen voor een Europees ticket.

Met AZ en FC Groningen troffen de twee best presterende ploegen van 2019 elkaar. De Alkmaarders behaalden tot zaterdag na de winterstop 22 punten en Groningen 20. Die goede resultaten zorgden niet voor een hele leuke ontmoeting in Noord-Holland. Beide ploegen werden voor rust nauwelijks gevaarlijk.

Oussama Idrissi leek de score na een uur spelen te openen. De oud-speler van FC Groningen omspeelde doelman Sergio Padt, maar schoot de bal daarna in het zijnet.

AZ won de wedstrijd alsnog. Uit een hoekschop van Calvin Stengs scoorde Ron Vlaar met zijn hoofd. Het was voor de voormalig international zijn eerste doelpunt in de eredivisie sinds 20 februari 2016. Ook toen speelde AZ tegen FC Groningen (2-0).

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN