VVV pakt tweede seizoenszege tegen tien man van Heracles

door | nov 7, 21:11 | Sport

VENLO (ANP) – VVV-Venlo heeft tegen Heracles Almelo de tweede eredivisiezege van dit seizoen geboekt. Na een rode kaart bij de Tukkers pakte de ploeg van trainer Hans de Koning door en won het met 3-2.

VVV-spits Georgios Giakoumakis speelde een opvallende rol. De Griek miste een strafschop, veroorzaakte een strafschop maar maakte uiteindelijk de winnende treffer. Giakoumakis, goed voor zeven eredivisiedoelpunten, kreeg in de eerste helft de bal vanaf elf meter niet langs doelman Koen Bucker. Niet veel later scoorde Heracles wel via een geplaatst schot van Silvester van der Water.

Jafar Arias en Vito van Crooy brachten VVV aan de leiding in de tweede helft. De bezoekers uit Almelo stonden toen al met tien man op het veld na een met rood bestrafte elleboogstoot van Adrian Szöke. Toch kwam Heracles in ondertal langszij. Giakoumakis veroorzaakte een strafschop, die Rai Vloet koeltjes benutte: 2-2. In de slotfase werd de Griekse spits toch nog de gevierde man met de winnende treffer.

De zege is de eerste overwinning voor VVV in eigen huis sinds de 0-13 nederlaag tegen Ajax. De ploeg van De Koning heeft nu acht punten, evenveel als Heracles.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN