VVV-Venlo is De Graafschap de baas

20-04-2019

VENLO (ANP) - Na een reeks van vijf duels zonder zege heeft VVV-Venlo weer eens drie punten gepakt in de eredivisie. De Limburgse ploeg versloeg De Graafschap met 4-1. VVV steeg voorlopig naar de elfde plek, de club uit Doetinchem zakte naar de zeventiende plaats. De Graafschap haalde uit de laatste vijf duels slechts één punt.

Al na een minuut benutte Furdjel Narsingh zijn snelheid. Vanuit een moeilijke hoek kwam hij tot scoren (0-1). Na die flitsende start bleef Narsingh bij vlagen ongrijpbaar. Charlison Benschop en Delano Burgzorg konden echter niet profiteren.

VVV-coach Maurice Steijn had na een half uur al twee keer gewisseld. De geblesseerde Josimar Lima maakte plaats voor Chris Kum en Damian van Bruggen moest zijn plaats afstaan aan Ralf Seuntjens, die ontevreden is over zijn huidige reserverol. Hij zorgde niettemin in de 38e minuut voor de gelijkmaker.

Na de rust misten Bart Straalman en Benschop de eerste kansen. De treffers vielen echter aan de andere kant. Peniel Mlapa en Jay-Roy Grot scoorden, in de 55e en 58e minuut. In de slotfase trof ook Moreno Rutten nog doel: 4-1.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN