• Start
  • Sport
  • Weer Federer tegen Wawrinka op Roland Garros

Weer Federer tegen Wawrinka op Roland Garros

02-06-2019

PARIJS (ANP) - De Zwitserse tennisvrienden Roger Federer en Stan Wawrinka staan tegenover elkaar in de kwartfinales van Roland Garros. Federer (37) zette in de vierde ronde de Argentijn Leonardo Mayer soepel opzij: 6-2 6-3 6-3. Wawrinka moest diep gaan om de laatste acht te halen.

De 34-jarige Zwitser had ruim 5 uur nodig om het Griekse toptalent Stefanos Tsitsipas te verslaan: 7-6 (6) 5-7 6-4 3-6 8-6. Tsitsipas liet in de beslissende set de nodige breakkansen liggen en werd zelf in de veertiende game wel gebroken. Een inschattingsfout van de Griekse nummer 6 van de wereld bezorgde Wawrinka het winnende punt. Tsitsipas dacht dat de bal uit zou gaan en liet 'm bewust lopen, maar Wawrinka raakte met zijn klap precies de lijn.

Zodoende komt het na vier jaar weer tot een duel tussen Federer en Wawrinka in de kwartfinales in Parijs. In 2015 won Wawrinka het Zwitserse onderonsje op het gravel van Roland Garros in drie sets. Hij stoomde vervolgens door naar de titel. Sindsdien wist Wawrinka niet meer te winnen van Federer, die in de onderlinge ontmoetingen met 22-3 leidt. De oude meester meed de afgelopen jaren het gravel om zijn lichaam te ontzien.

Bij zijn terugkeer in de Franse hoofdstad speelt Federer vooralsnog heel overtuigend. Na Lorenzo Sonego, Oscar Otte en Casper Ruud moest ook Mayer in drie sets buigen voor Federer, die voor de 54e keer de laatste acht haalde op een grandslamtoernooi. Hij evenaart daarmee het record van de Amerikaanse oud-tennisster Chris Evert.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN