Wielrenner Jakobsen in kunstmatige coma gehouden

door | aug 5, 23:08

CHORZÓV (ANP) – De Nederlandse wielrenner Fabio Jakobsen wordt in een ziekenhuis in Polen in kunstmatige coma gehouden, na zijn valpartij in de eerste etappe van de Ronde van Polen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen in Polen.

Eerder al gaf een in de ronde actieve arts aan dat de toestand van Jakobsen levensbedreigend is. “Maar Fabio is nog bij ons en we vechten voor zijn leven.” Het zou onder andere gaan om zwaar hoofdletsel.

Deceuninck – Quick-Step, de Belgische ploeg van Jakobsen, zei in een verklaring: “Onze gebeden en gedachten zijn bij Fabio. We danken iedereen uit de grond van ons hart voor al het medeleven. Zo gauw er meer bekend is over Fabio laten we dat weten.”

Groenewegen

De ploeg gaf verder geen informatie over gezondheidstoestand van de renner.

Zowel de organisatie van de Ronde van Polen als de internationale wielerunie UCI heeft Dylan Groenewegen inmiddels als schuldige voor de crash aangewezen. De ritzege werd hem ontnomen en hij werd uit de wedstrijd gezet, de UCI stelt een onderzoek in. Jumbo-Visma, de ploeg van de Nederlander, heeft inmiddels excuses aangeboden.

Woedende reacties

Bij de valpartij waren meerdere renners en een official betrokken. Ook Groenewegen raakte uit balans en kwam vallend over de finish. De meeste bij het incident betrokken renners zijn ook naar het ziekenhuis, voor zover bekend is hun situatie niet zorgwekkend.

Het incident lokte veel woedende en emotionele reacties uit. Ploegbaas Patrick Lefevere van Deceuninck – Quick-Step haalde het hardst uit naar Groenewegen. “Deze man moet de gevangenis in. Ik stap naar de rechter. Dit soort criminele gedrag mag niet meer voorkomen in het peloton.”

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community