Willem II verstevigt vijfde positie met winst op FC Groningen

door | feb 28, 12:02 | Sport

TILBURG (ANP) – Willem II weet weer wat winnen is. De club uit Tilburg vierde voor eigen publiek tegen FC Groningen de eerste zege na drie competitiewedstrijden (3-1).

Ché Nunnely opende in de 27e minuut de score (1-0). Hij trof doel nadat keeper Sergio Padt van FC Groningen zijn debuterende ploeggenoot Thomas Poll in de problemen had gebracht. Vangelis Pavlidis tekende in de 40e minuut met zijn elfde competitietreffer voor 2-0. Mats Köhlert maakte in de 64e minuut het derde doelpunt van de thuisploeg. Vervolgens kwam FC Groningen niet verder meer dan een treffer van Ahmed El Messaoudi.

Willem II verstevigde met de zege de vijfde positie op de ranglijst. FC Groningen staat nog steeds in de middenmoot. Bij Willem II ontbrak Mike Trésor Ndayishimiye. De smaakmaker kampt met een ribblessure.

Het was vrijdag nog even onduidelijk of de wedstrijd wel zou doorgaan. Uitgerekend in Tilburg werd donderdag bij een man uit Loon op Zand als eerste Nederlander het coronavirus vastgesteld. Na overleg tussen de clubs, voetbalbond KNVB en de betrokken organisaties blijkt dat er geen noodzaak is om evenementen in deze omgeving af te gelasten.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN