• Start
  • Sport
  • Williams in drie sets naar 20e grandslamtitel

Williams in drie sets naar 20e grandslamtitel

06-06-2015

PARIJS (ANP) - Serena Williams heeft zaterdag in Parijs haar twintigste grandslamtitel behaald. De 33-jarige Amerikaanse won Roland Garros door in de finale in drie sets te winnen van de Tsjechische Lucie Safarova, die in haar eerste grandslamfinale nog wel dicht bij een verrassing kwam: 6-3 6-7 (2) 6-2.

De zege van 2015 is de derde op Roland Garros voor de één jaar jongere zus van Venus Williams. Serena won het toernooi in Parijs ook al in 2002 en 2013. De Australian Open schreef ze zes keer op haar naam, waaronder dit jaar. Op Wimbledon boekte ze vijf eindzeges, de US Open in eigen land won ze zes keer.

Williams was in aanloop naar de finale nog ziek, maar daar was op het court Philippe Chatrier weinig van te merken. De nummer één van de wereld won de eerste set in een halfuurtje met 6-3. In de tweede set liep ze al snel uit naar een 4-1-voorsprong met de eigen servicegame voor de boeg.

Kanteling

Dat was het moment dat na een uur spelen de wedstrijd volledig kantelde. Safarova brak de service van Williams en kwam terug tot 4-3, waarna de 28-jarige nummer dertien van de wereld opnieuw twee breekpunten kreeg. De eerste daarvan verzilverde ze dankzij de zesde dubbele fout alweer van Williams, bij wie plotseling niets meer lukte.

Bij een 5-4-voorsprong van Safarova herstelde Williams zich door haar eigen servicegame met een ace binnen te slepen en terug te komen tot 5-5. De Amerikaanse brak daarop de service van Safarova en serveerde voor de titel, maar verloor de game. Safarova ging steeds beter spelen en won de tiebreak met 7-2 van Williams, die veel onnodige fouten maakte.

Safarova begon de derde set met een breek en een lovegame, maar daarna was het gedaan. Williams won zes games op rij en pakte de set met 6-2.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden