Williams stoot door naar finale in Parijs

door | jun 4, 22:06

PARIJS (ANP) – Na een matige start heeft Serena Williams donderdag in Parijs toch nog redelijk soepel de finale bereikt van de Open Franse tenniskampioenschappen. De nummer één van de wereld was in drie sets te sterk voor de Zwitserse outsider Timea Bacsinszky, de nummer 23 van de plaatsingslijst. De 33-jarige Amerikaanse zegevierde met 4-6 6-3 6-0.

Williams speelt zaterdag in de finale tegen de Tsjechische Lucie Safarova, die eerder op de dag Ana Ivanovic in twee sets versloeg (7-5 7-5). Williams plaatste zich pas voor de derde keer in haar lange en succesrijke loopbaan voor de finale op Roland Garros. In 2002 en 2013 veroverde ze ook de titel.

Williams was er in de eerste set met haar hoofd niet helemaal bij. De negentienvoudige grandslamwinnares had moeite om in haar spel te komen en maakte een wat lusteloze indruk. De warmte in Parijs leek haar aanvankelijk enigszins op te breken. Bacsinszky liet zich niet afleiden door de mentale en fysieke problemen bij de Amerikaanse favoriete. De koele Zwitserse brak Williams in de vijfde game en liet daarna de voorsprong niet meer glippen (4-6). Het was alweer de vierde keer dit jaar in Parijs dat de nummer één van de wereld de eerste set verloor.

In de tweede set groeide Williams in de wedstrijd. De routinier uit Florida bleef echter ook simpele fouten maken. De Zwitserse brak opnieuw in de vijfde game de service van de grillige Williams, die echter meteen terugsloeg (3-3) en daarna de set resoluut veiligstelde (6-3). In de derde set verknalde Bacsinszky meteen haar eerste servicebeurt, waarna de Zwitserse niet meer was opgewassen tegen de krachtige slagen van de bevrijde Williams: 6-0.

Eerder op de dag kon tennisster Lucie Safarova op Roland Garros haar geluk niet op. Met een karaktervolle zege in twee sets (7-5 7-5) op de als zevende geplaatste Servische Ana Ivanovic plaatste de 28-jarige speelster zich als eerste Tsjechische in 34 jaar voor de finale van de Open Franse titelstrijd in Parijs. ,,Ik kan het nog niet geloven”, sprak de nummer dertien van de wereldranglijst met een stralende lach. ,,Voor mij is een droom hier uitgekomen. Ik had een beetje een langzame start, maar gelukkig kon ik met agressief spel mijn niveau verhogen. Dat was de doorslaggevend in deze partij.”

Bij 5-2 in de eerste set leek er weinig aan de hand voor Ivanovic, de kampioene van 2008. Safarova vocht zich bij die achterstand echter knap in de wedstrijd en haalde met 20 van de laatste 26 punten de eerste set toch binnen. In de tweede set kon Ivanovic, die wisselvallig speelde, op de juiste momenten evenmin toeslaan.

Safarova kan na Hana Mandlikova in 1981 de eerste Tsjechische worden die de titel in Parijs verovert

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden
Bezig met laden

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community