Zandvoort op 2 mei op uitgelekte kalender Formule 1

door | okt 19, 12:10 | Sport

DEN HAAG (ANP) – De terugkeer van de Formule 1 naar circuit Zandvoort staat voor volgend jaar geagendeerd op zondag 2 mei. De Dutch Grand Prix, die dit jaar niet kon doorgaan vanwege de coronapandemie, is de vijfde race in het kampioenschap en de eerste op Europese bodem. Dat meldt de Spaanse website Soymotor.com, die een uitgelekte voorlopige kalender publiceerde.

Opvallend op die kalender is dat het seizoen niet traditioneel begint in Australië, maar op 14 maart in Bahrein. De Grote Prijs van Australië in Melbourne is verplaatst naar oktober en de achttiende race op de kalender, die in totaal 22 races telt. Nieuw zijn ook de Grote Prijs van Vietnam op 28 maart en de Grote Prijs van Saudi-Arabië op 28 november.

De Formule 1 heeft voor 2021 een kalender voor ogen die lijkt op de jaren voor de coronapandemie en dus weer alle continenten aandoet. Dit ‘coronajaar’ heeft de koningsklasse een ingekort programma kunnen samenstellen met races voornamelijk in Europa. Veel van de circuits die zijn toegevoegd aan het kampioenschap van dit jaar, zoals Portimão (Portugal), Mugello en Imola (Italië), Istanbul Park (Turkije) en de Nürburgring (Duitsland), ontbreken op de voorlopige kalender van volgend jaar.

De organisatie van de Dutch Grand Prix is niet op de hoogte van de voorlopige kalender die de Spaanse site naar buiten bracht. “Het Formula One Management zal ergens in november de kalender van de Formule 1 publiceren. Wat er nu rondgaat, is ons onbekend”, zegt een woordvoerder.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN