Zwemwereld geschokt door dood Muffat

10-03-2015

BUENOS AIRES (ANP) - De tragische dood van Camille Muffat heeft voor een grote schok gezorgd in de zwemwereld. De 25-jarige Française, die in 2012 olympisch goud pakte op de 400 meter vrije slag, zat in een van de twee helikopters die maandag in Argentinië op elkaar botsten. ,,Totaal geschokt'', meldde zwemster Femke Heemskerk op Twitter. ,,Zo'n aardig mens, prachtige zwemster en geduchte tegenstandster. Camille Muffat, RIP.''

Andere Nederlandse zwemsters als Sharon van Rouwendaal, Inge Dekker en Maud van der Meer zetten op Twitter eveneens berichten met het bekende 'RIP'. Muffat werd drie jaar geleden in Londen niet alleen olympische kampioene op de 400 meter, maar pakte ook medailles op de 200 meter vrij (zilver) en 4x200 meter (brons). De Française veroverde in 2010 bij de WK kortebaan de wereldtitel op de 200 vrij. Vorig jaar zette ze een punt achter haar succesvolle zwemcarrière.

Muffat deed net als een aantal andere oud-topsporters mee aan de Franse avonturenshow 'Dropped' . Maandag ging het echter gruwelijk mis toen twee helikopters in botsing kwamen.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden