• Start
  • Sport
  • Zwolle in slotfase naar 4-3 tegen FC Utrecht

Zwolle in slotfase naar 4-3 tegen FC Utrecht

03-02-2019

ZWOLLE (ANP) - Jaap Stam heeft ook zijn derde wedstrijd met PEC Zwolle gewonnen. In een krankzinnig duel werd een 1-3-achterstand omgezet in een 4-3-overwinning op FC Utrecht. De laatste drie treffers vielen in de laatste tien minuten.

In de 90e minuut zorgde Mike van Duinen vanaf elf meter voor de gelijkmaker, waarna hij in blessuretijd ook nog de winnende treffer maakte.

Na twee nederlagen leek de ploeg van Dick Advocaat in 2019 voor het eerst een officiële wedstrijd te winnen. Met nog tien minuten te spelen stond het 1-3. Urby Emanuelson van Utrecht was toen al van het veld met rood.

Boze Advocaat

Thomas Lam maakte de aansluitingstreffer, waarna scheidsrechter Björn Kuipers naar de stip wees. Dit terwijl de overtreding buiten de zestien leek te zijn gemaakt. Advocaat was furieus, zeker toen Van Duinen later nog een keer scoorde.

In de twee wedstrijden na de winterstop wist FC Utrecht niet tot scoren te komen, maar na 6 minuten spelen was het al raak in Zwolle via Simon Gustafson. Vito van Crooy maakte daarna de 1-1.

Timo Letschert kopte Utrecht in de tweede helft op voorsprong, waarna Kuipers Emanuelson van het veld stuurde. Jean-Christophe Bahebeck zorgde met de 1-3 ervoor dat Advocaat weer rustig ging zitten. Toen begon de slotfase.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN