Apple zint op goede verkopen feestdagen

30-10-2019

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple verwacht veel van de komende feestdagenperiode. De technologiegigant rekent op goede verkopen van iPhones, AirPods en de Apple Watch, maar ook van diensten als Apple TV+. De hoge verwachtingen zijn meer dan waar analisten op rekenden. Het aandeel ging in de handel nabeurs omhoog.

De verwachtingen van investeerders waren overigens al niet laag vanwege de vorige maand onthulde, goed ontvangen nieuwe iPhones. Ondanks de tragere iPhone-verkopen én de gemiddeld minder hoge prijzen voor de paradepaardjes van het bedrijf is de beurswaarde met 12 procent gestegen sinds de presentatie op 10 september. Mede daardoor herpakte Apple de 'titel' van meest waardevolle beursbedrijf ter wereld.

De omzet in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar steeg met 2 procent tot 64 miljard dollar. Van de opbrengsten kwam 60 procent uit het buitenland. Dat kwam onder meer doordat de afzwakking van de verkopen in China beperkt werd gehouden. De nettowinst zakte van 14,1 miljard tot 13,7 miljard dollar, maar de resultaten waren toch beter dan verwacht.

© 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN