Buienradar en RTL Nieuws lanceren apps voor Apple Watch

23-04-2015

Buienradar en RTL Nieuws lanceren beiden een app die is ontworpen voor de Apple Watch, de langverwachte wearable van Apple. Deze is vanaf vrijdag 24 april te koop in onder meer de VS, Duitsland en Groot Brittannië.

Nederland moet nog even wachten op de lancering van het horloge, vandaar dat veel Apple-liefhebbers en andere techlovers hebben aangegeven af te reizen naar Duitsland om een exemplaar te bemachtigen. Met het beschikbaar maken van de twee apps loopt de RTL Nieuwsgroep voorop in de markt. Voor de Apple Watch zijn naar verwachting slechts een handvol Nederlandse apps beschikbaar.

Buienradar
De Apple Watch-app van Buienradar geeft de regenverwachting voor het komende uur op de locatie waar de horlogedrager zich bevindt. Een overzichtelijke grafiek laat in een oogopslag de lokale weersontwikkeling zien. De Watch-app bevat daarnaast ook een overzichtskaart van Nederland met het actuele weerbeeld en heeft de mogelijkheid tot het instellen van notificaties.

RTL Nieuws
De RTL Nieuws-app voor de Apple Watch bevat een kort overzicht van de laatste nieuwsheadlines en de mogelijkheid tot het instellen van alerts.

Niels de Kind, manager RTL Weer & Verkeer: “Het succes van Buienradar is mede te danken aan ons streven op ieder nieuw platform als eerste aanwezig te zijn met een speciale toepassing of app. Bij de Apple Watch konden we dan ook niet achterblijven. We hebben dan ook als één van de eerste Nederlandse partijen een app ingediend bij de App Store. Hierbij hebben wij bewust gekeken naar functionaliteiten binnen Buienradar die overzichtelijk, beknopt en relevant zijn voor de Apple Watch.”

Marc Schreuder, adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws: “Bij RTL Nieuws vinden we het belangrijk dat iedereen zich op welk device dan ook kan laten informeren over het laatste nieuws. Wearable devices staan nog in de kinderschoenen, maar wij zien het als een groeimarkt. RTL Nieuws stelt je in staat het nieuws te volgen terwijl het gebeurt. Deze app brengt nieuws nog dichterbij, in de vorm van headlines en notificaties.”

Bron: showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)