'Deal TomTom met Apple positief'

19-05-2015

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft zijn wereldwijde overeenkomst met Apple verlengd en uitgebreid. Dat is erg positief, zo stellen analisten van Rabobank dinsdag.

Het contract met het Amerikaanse technologiebedrijf heeft betrekking op kaarten en gerelateerde informatie. Tomtom verstrekt geen verdere details over de overeenkomst, maar Rabobank schat de waarde op enkele tientallen miljoenen per jaar. De nieuwe deal impliceert volgens de marktvorsers ook dat Apple niet gaat bieden op de kaarten van Nokia HERE, terwijl een bod op TomTom zelf door Apple ook ,,onwaarschijnlijk is''.

ING wees er op dat Apple onlangs aankondigde een kleine navigatiekaarten-startup te hebben gekocht. De nieuwe overeenkomst met TomTom is in die zin dan ook belangrijk, aangezien het aangeeft dat de Amerikanen nog geen intern alternatief hebben voor hun kaarten.

Buy-advies

Rabobank en ING hebben een buy-advies op het aandeel TomTom.

Het aandeel TomTom doorbrak dinsdag de grens van 9 euro en noteerde omstreeks 12.50 uur 9,7 procent hoger op 9,08 euro. Dat is het hoogste niveau sinds het najaar van 2009.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden