NOS-app nu ook voor Apple Watch

22-06-2015

De NOS-app is met ingang van vandaag ook beschikbaar voor Apple Watch. Daarnaast is de nieuws-app voor de Samsung Tizen smartwatch verbeterd. “Het is belangrijk om te innoveren en in te spelen op nieuwe gebruiksmomenten voor ons publiek”, zegt Lara Ankersmit, hoofd NOS Digitale Media. “Hoe mensen nieuws lezen en kijken verandert immers continu.

Het ontwikkelen van apps voor de smartwatch is een voorbeeld van zo’n innovatie waarin wij experimenteren met de mogelijkheden van een nieuw device.”

NOS-app voor Apple Watch
De NOS-app voor Apple Watch bevat 10 headlines. Dat zijn de belangrijkste verhalen van dit moment, aangevuld met de laatste nieuwsberichten. Als je een artikel kiest, dan geeft de app een korte samenvatting in de snellezer. Die snellezer zorgt ervoor dat de woorden automatisch – dus zonder dat de gebruiker hoeft te scrollen – één voor één voorbij komen. Je stelt de snelheid van de snellezer in door in de app te navigeren naar instellingen met een Force Touch (lang en hard op het scherm drukken).

Als je het volledige artikel wilt lezen, dan pak je je iPhone erbij en veeg je het NOS icoontje links onderin beeld, omhoog. Als je je iPhone ontgrendelt, start de NOS-app en opent deze met het artikel in kwestie. De app is ook in te stellen als ‘snelle blik’. Zo zie je direct wat het belangrijkste verhaal van dit moment is. In dezelfde release is ook de NOS-app voor iPad visueel verbeterd.

Downloaden
Je kan de NOS-app voor Apple Watch installeren via de NOS-app op je iPhone. Deze zijn aan elkaar gekoppeld. Navigeer hiervoor op je iPhone naar http://nos.nl/app

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)

Deel dit bericht met uw netwerk